Interview met zenmeester en CEO Masamichi: I’m not applying zen, I’m simply sitting

Hoe vaak krijg je de kans om een een drukbezet man als Masamichi Yamada, bekend zenmeester en CEO van de grootste Japanse beursgenoteerde kantoormeubel-fabrikant (Itoko Corporation) te interviewen? Juist, niet vaak. Dus namen wij deze uitnodiging namens Nyenrode Business Universiteit van harte aan. Redacteur Moniek zat er klaar voor om hem de hemd van het lijf te vragen over het toepassen van zenprincipes tijdens het leidinggeven. Maar wat blijkt: Masamichi past dit helemaal niet toe. En dat is nu juist de sleutel tot succes.

Mijn eerste vraag, hoe hij zen gebruikt om effectief leiding te geven, is verkeerd, volgens meneer Masamichi Yamada. “Zen is een manier om je ware zelf te ontdekken. Ik ben er op mijn zestiende mee begonnen. Niet omdat ik het later wilde gebruiken tijdens mijn carrière, maar simpelweg omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik wilde gelukkiger zijn. Nu, vele jaren en meditaties later, komt zen als vanzelf. Ik pas het niet bewust toe. Ook niet in mijn rol als leidinggevende.” 

“Door mijn zenbeoefening zie ik in dat alles, van de hemel tot de aarde, één is. Door te zitten krijg je daar een duidelijk beeld van. Het gaat niet alleen om jou: de wereld is voor iedereen. Jij bent niet alleen verantwoordelijk voor je eigen geluk, maar ook voor dat geluk van anderen. Kort door de bocht gezegd: je zult niet gelukkig zijn zolang je niet je best doet om anderen gelukkig te maken. Dit geldt uiteraard ook voor leidinggeven. Een goede leider is iemand die ervoor zorgt dat de mensen om hem heen zo gelukkig mogelijk zijn.”

Hoe komt het toch dat ze in het Oosten op zo’n andere manier omgaan met het leven in het algemeen en bedrijfsmanagement in het bijzonder, terwijl wij in het Westen nog achter de feiten aanlopen en onze bedrijven op een vrij Amerikaanse manier runnen? Volgens Masamichi komt dat doordat wij een fundamenteel andere kijk op de wereld hebben. “Jullie hebben de wereld altijd op een wetenschappelijke manier bekeken, ingedeeld in subjecten en objecten. Werkgevers en werknemers, kapitaal en arbeid… In het Westen wordt het leven ingedeeld in categorieën. Maar er is geen verschil tussen werkgevers en werknemers, er is geen verschil tussen jou en mij. Eenheid, unity, staat centraal in het leven.”

De zenmeester noemt een aantal voorbeelden van succesvolle mensen die dit ‘Westerse systeem’ op hun eigen manier hebben doorbroken, zoals Steve Jobs en Bill Gates. “Natuurlijk moet je een talent hebben om succesvol te zijn. Maar als je handelt vanuit je ware zelf, je diepste zelf, dan zul je meer succes hebben. Waarom? Omdat je diepste zelf de bron is van ideeën, creativiteit en inspiratie. En omdat je, vanuit je ware zelf, deze ideeën, creativiteit en inspiratie liefdevol zult delen met anderen. Zo doe je je best om anderen gelukkig te maken en zo zul je zelf gelukkig zijn. Want, daar komt het weer, we zijn allemaal één.”

Moniek Zuidema is Online Media Specialist en verantwoordelijk voor het online beleid van BoeddhaMagazine. Meer over haar lees je op haar website

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: